Prosmt Elektronik

[google-translator]
Anasayfa > Haberler > Yamaha, Productronica’da veriye dayalı üretim için yeni esnek çözümler sunacak
yamaha-smd-dizgi-makinesi-yrm20

Yamaha Motor Avrupa Robotik Bölümü, Productronica 2021’de ortaya çıkan zorluklara yeni çözümler sunmaya hazırlanıyor. Pandemi, son Productronica 2019’dan bu yana etkinliklerdeki ve fabrikalardaki etkileşimleri kısıtladığı için Yamaha, müşterilerin veriye dayalı üretimin yeni çağına hazır olması için yeni nesil YR platformunu geliştirmek konusunda yoğun bir şekilde çalışıyor.

Yeni YR serisi gelişmiş yüzeye monte makinelere ek olarak Yamaha, akıllı fabrikalar için en yeni YsUP yazılımının yanı sıra geleceğin akıllı fabrikaları için uygun maliyetli, esnek otomasyon sağlayan kolayca programlanabilir SCARA robotları ve lineer konveyörleri sergileyecek. Çeşitli alanlarda ek Yamaha ürünleri ve özel bir platform sunulacak. 

 

Gelişmiş Teknolojiler Sunuyor

Yamaha’nın en yeni yüzeye monte dizgi, baskı ve AOI sistemleri olan yeni YR serisi, hız, doğruluk, güvenilirlik ve kullanılabilirliği artırmak için gelişmiş teknolojiler sunuyor. Bunun yanında ve daha ötesi veriye dayalı üretim için tasarlanmış yeni bir makine kontrol sistemi ile oluşturulmuştur.

Yamaha 1 Stop Akıllı Çözümünü göstermek için iki YRM20 dizgi makinesi Productronica’da olacak. Yamaha’nın yeni nesil SMD montaj dizgi platformu üzerine inşa edilen YRM20, aynı zamanda sınıfında lider 115.000 cph yerleştirme hızını ayarlamak için gelişmiş bir döner RM-kafa, eATS akıllı kesintisiz tepsi işleyici ve yeni ZSR yüksek hızlı besleyici sunuyor.

YRM20’lerin yanı sıra YRi-V 3D AOI sistemi, yüksek hızlı, yüksek çözünürlüklü kamera ve sekiz yönlü 3D projektör içeren yeni geliştirilmiş bir inceleme kafasına sahiptir. Yüksek performanslı bir GPU tarafından desteklenen ve yapay zekâ destekli derin öğrenme özelliğine sahip bir işleme motoruyla YRi-V, sahiplerinin karmaşık, yoğun nüfuslu montajları hızlı ve doğru bir şekilde denetlemesine olanak tanır. Programlamayı basitleştiren ve operatör eğitimini kolaylaştıran yeni özellikler de vardır.

yamaha-yri-v

Üretkenliği Arttırıyoruz

Yeni YSP10 premium printer, daha hızlı döngü süreleri sunan, yeni, gelişmiş bir sürücü sisteminin yanı sıra değişim süresini en aza indirmek, operatörün iş yükünü azaltmak ve üretkenliği artırmak için tamamen bağımsız elek değiştirme dahil seçeneklerle hız için tasarlanmıştır. 

Yamaha’nın yeni YsUP programlama yazılımı ve GUI’si, veri işlemeyi yönlendirmek için bir sihirbaz, 3D kart görselleştirmeli bir veri düzenleyici, parçaların gerçek zamanlı çizimi ve kart gerber verilerini veya PCB görüntüsünü kullanarak bileşen yerleşimini ve polaritesini kontrol eder. Birden çok programı gruplamak gibi gelişmiş optimizasyon senaryolarını destekler. Yeni Malzeme Bilgi Sistemi (YsUP-MI), kurulum konfigürasyonuna ve doğrulamaya yardımcı olur ve üretim sırasında tam parça kontrolünü sağlar ve neme duyarlı cihazların (MSD) ve LED BIN kodlarının yönetilmesine yardımcı olur.

Standın yazılım odaklı alanları, akıllı üretime yardımcı olacak ek çözümler sunacak. Bunlar, özelleştirilebilir Üretim Analitiği Kontrol Paneli ve yeni Yamaha Akıllı Fabrika bağlantı çözümünü içerir: Bu gelişmiş veri iletişim platformu, üçüncü taraf MES, ERP veya MRP yazılımıyla canlı makine durumu, gelişmiş süreç kontrolü (APC), canlı izlenebilirlik ve iki yönlü doğrulamada arayüz oluşturur.

Yamaha Fabrika Otomasyonu bölümü, Asycube akıllı parça besleyicili YK400XE uygun fiyatlı, yüksek performanslı SCARA robotunu ve LCMR200 lineer konveyör modülünü sergileyerek, robotların bileşen taşıma, montaj otomasyonu, malzeme dağıtımı, ve ürün ambalajı. YK-XE ailesi, 710 mm’ye kadar erişim ve 4 kg’dan 10 kg’a kadar taşıma kapasitesi olan modelleri içerir.

Yamaha’yı 2021’de Productronica, Booth 323, Hall A3, 16-19 Kasım’da keşfedin ve daha fazla bilgi edinmek ve aşağıdaki tarihlerde geçerli olan Yamaha sponsorluğunda ücretsiz bir Productronica biletine kaydolmak için https://smt.yamaha-motor-im.de adresini ziyaret edin.

productronica-2021-yamaha-free-ticket-1080x519px

Yamaha Robotics SMT Bölümü Hakkında

Yamaha Yüzey Montaj Teknolojisi (SMT) Bölümü, Yamaha Motor Corporation’daki Yamaha Motor Robotik İş Biriminin bir alt bölümüdür. Yamaha yüzeye montaj ekipmanı, devre kartlarına monte edilen daha küçük ve daha çeşitli elektrikli/elektronik parçalara yönelik eğilime ayak uydurmalarını sağlayan “modül konsepti” ile piyasada oldukça beğenilmektedir.

Yamaha SMT Bölümü, yüzey montaj endüstrisinde tasarım ve mühendislik, üretim, satış ve servisin tek bir kapsamlı sistemde yürütülmesini sağlayan güçlü bir iş yarattı. Ayrıca Şirket, lehim pastası yazıcıları, 3B lehim pastası denetimi, 3B PCB denetim makineleri, flip chip hibrit plaserler, dağıtıcılar ve dağıtıcılar geliştirmek için vizyon (kamera) sistemleri için servo motor kontrolü ve görüntü tanıma teknolojisi alanlarında temel teknolojilerini kullanmıştır. akıllı SMD depolama sistemi. Bu, Yamaha SMT Bölümünün elektrikli/elektronik parça montajı için eksiksiz bir makine serisi sunmasına ve günümüz üreticilerinin çeşitlenen ihtiyaçlarına cevap vermek için optimum üretim hattı makyajı önermesine olanak tanır.

Yamaha SMT Bölümünün Japonya, Çin, Güneydoğu Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki satış ve servis ofisleri, müşteriler için sınıfının en iyisi yerinde satış ve servis desteği sağlayacak gerçek anlamda küresel bir satış ve servis ağı sağlar.

Yamaha SMD İnovasyonları Otomotivde Verimliliği ve Kaliteyi Artırıyor

Yamaha, SMTconnect’te 1 STOP SMART SOLUTION ve gelişmiş yazılımı öne çıkaracak

Yamaha modüler, yüksek verimli çift hatlı premium SMD YRM20DL’yi piyasaya sürüyor