Prosmt Elektronik

[google-translator]
Anasayfa > Haberler > Yamaha Son Teknoloji SMD Dizgi Makinasını Tanıttı. Yeni YRM20 Nisanda Satışta.
yrm20

YRM20 Elektronik Üreticilerine Yeni Platform ve Yüksek Hızlı Döner Kafa ile Birinci Sınıf Performans Sunuyor.

Yamaha Motor Europe, yeni YRM20 yüzey montaj SMD dizgi makinesinin 1 Nisan 2021’de piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Akıllı fabrikayı bünyesinde barındıran tamamen yeni nesil bir platform üzerine inşa edilen bu yüksek verimli premium modüler montaj robotu, iki kafa tipi kullanıyor. Birincisi yeni geliştirilen yüksek hızlı, çok amaçlı döner kafa (RM), yeni yüksek hızlı komponent besleyici feeder ile en uygun koşullar altında 115.000 CPH dünya standartlarında lider dizgi performansı sağlar. İkincisi yüksek hız ve çok yönlülüğü birleştiren yeni tasarlanmış hat içi kafa (HM. ± 25μm (Cpk ≧ 1.0) yüksek montaj hassasiyeti ile 0201 (0.25 × 0.125mm) boyutlu mikroçip elektronik bileşen dizgisini destekler.

YRM20 makine için yeni geliştirilen konveyör maksimum 510 mm PCB genişliğini destekler. Yenilenmiş konveyörün optimize edilmiş yerleşim sistemi, transfer hızını artırır ve kart değiştirme için gereken süreyi büyük ölçüde azaltır. Üst sınıf üretim hacimleri için tasarlanan, seçkin Σ (Sigma) serisi modüler makinelerden miras alınan OverDrive hareket tahrik sisteminin benimsenmesi ön ve arka tablalar arasındaki çakışmaların olduğu yerlerde kafa giriş kısıtlamalarını azaltırken böylece makine verimini de arttırır. Zaten benzersiz bir kullanıcı dostu grafik arabirimi olan Yamaha dizgi makinelerinde, operasyon ekranındaki GUI (Grafik Kullanıcı Arayüzü) yenilenerek eskisinden de daha kolay anlaşılır hale getirilmiştir.

Market arka planı ve ürün ana hatları

Son yıllarda, minyatürleştirme, yüksek yoğunlaştırma, yüksek işlevsellik ve çeşitlendirme ile kısaltılmış ürün döngüleri, tüketici elektroniği, kişisel bilgisayarlar ve cep telefonları gibi çeşitli ürünler için gittikçe hızlanmaktadır. Sonuç olarak, üretim sahalarının yenilikleri, değişiklikleri ve yükseltmeleri karşılamak için esnekliğe ve verimliliğe ihtiyacı vardır. İşgücü yetersizliği ve personel giderleri yükseldikçe, fabrikaları robotik, yapay zekâ ve IoT aracılığıyla otomatikleştirerek daha verimli çalışan fabrikalar, daha iyi operasyonel oranlar ve daha az işgücü maliyetleri teşvik edildi.

Yamaha Motor otomasyon alanında gelecekte yaygınlaşacak geliştirmeler tarafından talep edilen artan oranlardaki veri trafiği, yüksek hız, yüksek hacim, haberleşme ve veri paylaşımı çağının gerektirdiği ihtiyaçlara cevap verecek tamamen yeni nesil bir dizgi platformu tasarladı. Dahası Yamaha bunu yaparken, değer katan yüksek verim ve modülerliği bünyesinde harmanlayan yepyeni YRM20’yi geliştirmek için tamamen farklı kafa mekanizmaları yaklaşımını tanıttı. Bu makine her biri Yamaha’nın geleneksel teknolojisi olan iki benzersiz teknolojiyi birleştirir. Sigma serisinde kullanılan döner kafa ve YSM modellerinde açık ara fark yaratan, ultra küçük çiplerden, büyük, yüksek ve çok hassas komponentlere kadar geniş çeşitlilikteki komponentleri kafa değiştirmeden dizebilen inline tek kafa çözümü.

Yamaha Motor, güçlü yönlerini SMD dizgi makineleri, printerler, dispenser akışkan dağıtıcılar ve inceleme makineleri gibi kapsamlı ürün çeşitliliğinde tam olarak kullanıyor. Bunlar, özellikle elektronik montaj hattındaki diğer ekipmanlarla bağlantı kurmak amacıyla dizgi proses üretkenliği sağlayan yüksek verimliliğe dayanmaktadır. Yamaha böylece kapsamlı olarak gerçekleştirilebilen bir sistem olan Akıllı Fabrika’yı tanıtıyor.

Ürün Özellikleri

1) Akıllı fabrikayı bünyesinde barındıran yeni nesil platform

 

Akıllı fabrikayı bünyesinde barındıran yeni nesil platforma sahip YRM20, üretim yerlerinde artan veri hızı ve hacim gereksinimleri çağında yeni bir çığır açmaya hazır yeni bir makine kontrol sistemi kullanıyor. Hızlı ve sağlam uygulama yazılımı, yan donanım sistemleri ve yazılımlarıyla güvenli, kusursuz ve optimize edilmiş etkileşim kurar. Bu bağlamda yeni makine, UP! (Eşsiz ve Kanıtlanmış) SMT (Yüzeye Montaj Teknolojisi) iş kavramını hayata geçirmektedir.

2) Dünyanın önde gelen verimlilik hızı için bir döner kafa ile çok amaçlı bir sıralı kafayı birleştiren 2 kafa ünitesi

 

– Yeni nesil, yüksek hızlı döner (RM) kafa ve Sigma teknolojisi yeni nesil platformda geliştirilen döner kafa, dünyada sınıfının en yüksek hızı 115.000 CPH dizgi hızı değerine ulaşan olağanüstü üretkenlik elde etmek için geliştirilmiş teyp besleme hızına sahip dayanıklı yeni geliştirilmiş, yüksek hızlı feederlar ile çalışır.

– Yenilenmiş kontrol sistemine sahip sıralı (HM) kafa, yüksek hız ve şaşırtıcı çok yönlülük

– Yeni bir servo sistem ve sürekli gelişen sıralı kafa kombinasyonu, Yamaha Motor’un optimum koşulları altında 98.000 CPH hıza ulaşıyor. 1 kafalı çözüm konseptine göre tasarlanan bu makine, ultra küçük komponentler, büyük bileşenler ve aradaki her şeyi, tek tip kafa ile yıldırım hızında dizer.

3) Çok ufak çipler için yüksek hassasiyetli, yüksek kaliteli montaj.

 

X ekseni yeni tasarımı yüksek hassasiyetli montaj için sıcaklık kaynaklı uzamalardan meydana gelen kayıklıkları bile azaltır (± 25μm, Cpk ≧ 1.0). Bu, makinenin 0201 boyutunda çok küçük elektronik SMD devre elemanlarını işlemesine izin verir. Monte edilebilir komponent boyutları RM kafası için 0201 ila 12 x 12 mm ve HM kafası için W 55 x L 100 mm’dir.

Makinenin yeni bileşen tanıma kamerası, esnek, daha hızlı ve daha yüksek kalitede tanıma için çizgi ve alan görüntüleri arasında geçiş yapar.

Ayrıca, ID bağlantılı yeni nozullar, daha hafif uç kızakları aracılığıyla yüksek hızlı, düşük etkili montaj sağlar. Bakım da her zamankinden daha verimli çünkü nozullar otomatik nozul değiştirici ile çalışıyor.

4) Daha yüksek üretim hızı

 

Azami 510 mm kart genişliğini kaldırabilen yeni geliştirilmiş konveyör, optimize edilmiş bir yerleşim düzeni ve daha hızlı taşıma hızlarına sahiptir ve etkin üretim çevrim süresini artıran baskı devre kartı değiştirme süresini önemli ölçüde azaltır.

Makine ayrıca yüksek verimli üretim için Sigma teknolojisine sahip overdrive hareketini kullanıyor. Ön ve arka masalar karıştığında kafa giriş kısıtlamalarını azaltmak gerçek üretkenliği daha da artırıyor.

5) Yeni tasarlanmış bir uygulama ile gelişmiş kontrol edilebilirlik ve görünürlük ile işletim ekranı GUI’si

 

Yeni GUI, sezgisel kullanıcı kontrolü sağlayan gelişmiş bir tasarıma ve okunması kolay bir düzene sahiptir. Yeni Operatör Modu, kullanıcının sadece gerekli kontrolleri çalıştırmasını sağlayarak üretim sahalarında kontrol edilebilirliği artırır.

Ayrıca, yeni görüş sistemi ve ara yüz sayesinde karmaşık şekillere sahip komponent tanımı oluşturmak için gereken süre önemli ölçüde azaltılmıştır.

Yamaha Robotik SMT Bölümü Hakkında

Yamaha Yüzey Montaj Teknolojisi (SMT) Bölümü, Yamaha Motor Corporation’daki Yamaha Motor Robotik İş Biriminin alt bölümüdür.

Yamaha yüzeye montaj ekipmanı, devre kartlarına monte edilen daha küçük ve çeşitli elektrikli / elektronik parçalara yönelik eğilime ayak uydurmalarını sağlayan “modül konsepti” ile pazarda büyük beğeni toplamaktadır.

Yamaha SMT Bölümü, yüzeye montaj sektöründe tasarım ve mühendislik, imalat, satış ve servisin tek bir kapsamlı sistemde yürütülmesini sağlayan güçlü bir iş yarattı. Ayrıca, krem lehim baskı printerleri, 3D lehim pastası kontrolü, 3D PCB inceleme makineleri, flip çip hibrit yerleştiriciler, dağıtıcılar ve akıllı SMD depolama sistemi. Bu ürün yelpazesi, Yamaha SMT Bölümünün elektrikli / elektronik parça montajı için eksiksiz bir makine serisi sunmasına ve günümüz üreticilerinin çeşitlendirilmiş ihtiyaçlarını karşılamak için optimum üretim hattı makyajı önermesine olanak tanır.

Yamaha SMT Bölümü, Japonya, Çin, Güneydoğu Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da satış ve servis ofislerine sahiptir ve müşteriler için sınıfının en iyisi yerinde satış ve servis desteğini koruyacak gerçekten küresel bir satış ve servis ağı sağlar.

Yamaha SMD İnovasyonları Otomotivde Verimliliği ve Kaliteyi Artırıyor

Yamaha, SMTconnect’te 1 STOP SMART SOLUTION ve gelişmiş yazılımı öne çıkaracak

Yamaha modüler, yüksek verimli çift hatlı premium SMD YRM20DL’yi piyasaya sürüyor